Községünk a Facebookon
Wilkommen

Útépítés

HAZAI TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ FEJLESZTÉSEK

Elindult az Erdőkertes, Béke utca útépítés I. üteme. Részletek

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest Megyében. Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás?

PANASZKÜLDÉS

Családok Otthonteremtési Kedvezménye - minden információ egy helyenCSOK Blog

Közétkeztetés

Közétkezéssel kapcsolatos ügyintézés a következő e-mail címen: kertesetkezes@gmail.com

Helyi-Sport.hu

Hírek információk az erdőkertesi sportéletről.

www.helyi-sport.hu
MOST BEÉPÍTÉSI KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL!

Csapadékvíz projekt

Belterületet veszélyeztető vízfolyások és belvízcsatornák felújítása, építése Erdőkertesen

Pályázati azonosító: KMOP-3.3.1/B-10-2010-0032

További információ

Csatorna beruházás

Szennyvíztisztító telep bővítés, korszerűsítés és csatornaépítés a veresegyházi agglomerációban.

Pályázati azonosító: KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0023

További információ: szennyviztarsulas.hu

http://erdokertes.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/rotatorgk-is-228.jpglink
http://erdokertes.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/rotator2gk-is-228.jpglink
Progress bar
A+ A A-
2017 márc. 17

Bölcsődei igények előzetes felmérése

2017-től a 3 éven aluli gyermekek ellátása egy gyűjtőfogalom alá került, nevezetesen a bölcsődei ellátás fogalma alá. A bölcsődei ellátás új ellátási formái a következők lettek: az un. klasszikus bölcsőde, a mini bölcsőde, a munkahelyi bölcsőde és a családi bölcsőde. (Az új módosító EMMI rendelet a Magyar Közlöny 2016. évi 40. számában jelent meg.)

Az eddigi szabályozás a 10 ezer fő feletti településeken tette kötelezővé a bölcsődei ellátás biztosítását.

2017. január 1-jétől kötelező lesz a bölcsődei ellátás megszervezése, ahol:

  • arra legalább 5 gyermek napközbeni felügyeletére igény jelentkezik, vagy
  • a településen élő 3 év alatti gyermekek száma meghaladja a 40 főt.

Az igények ismeretében dönthetnek az önkormányzatok, hogy mely szolgáltatási formát választják, így nem csak intézményt, azaz bölcsődét, vagy mini bölcsődét, hanem akár a családiasabb, egyszerűbb feltételekkel létrehozható családi bölcsődét is kialakíthatunk, akár önállóan, társulásban, vagy akár civil, egyházi fenntartóval kötött ellátási szerződéssel eleget téve e kötelező feladat ellátásának.

Az utóbbi és az idei évben sem volt lehetőség bölcsődére pályázatot benyújtanunk, óvoda bővítési pályázataink immár két éve nem nyertek támogatást. Jelenleg is van elbírálás alatt e témában benyújtott pályázatunk, melyet még nem bíráltak el.

A települési önkormányzatoknak kötelezettségük teljesítésére a jogszabály legkésőbb 2018. december 31-ig ad lehetőséget.

Korábban a jogosan felmerült igényekre részben az óvodába felvehető gyermekek életkorának csökkentésével, részben a Veresegyházi Önkormányzati Bölcsődével való együttműködő kapcsolat kialakításával igyekeztünk megoldást találni.

Településünkön lehetőség van a két és féléves gyermekek óvodai elhelyezésére, amely úgy tűnik, eddig részmegoldásként segítette a szülők munkavállalását. Tavaly lehetőség volt kilenc gyermek elhelyezésére a Veresegyházi Meseliget Bölcsödében, ám az előzetes információk szerint ez a Veresegyházi jelentkezések száma miatt meg fog szűnni,, vagy minimálisra csökkenhet. Erdőkertesen jelenleg két, magánszemély által fenntartott családi napközi működik.

Az igények ismerete szükséges ahhoz, hogy a pénzügyi lehetőségekre is figyelemmel, a lehető legjobb megoldás születhessen!

Az önkormányzat az igények felmérését követően dönt a bölcsődei ellátás formájáról, helyéről.

Kérem a Szülőket, hogy az igények megismerése, felmérése érdekében szíveskedjenek a 2017/2018. nevelési év során jelentkező bölcsődei férőhely iránti igényüket, indoklással együtt 2017. április 15. napjáig, a polgármesteri hivatal címére levélben, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre bejelenteni.

Kérjük, hogy a keresőtevékenységet folytató, vagy folytatni kívánó szülő aktív munkaviszonyáról legkésőbb 2017. május 31-ig munkáltatói igazolást - vagy leendő munkáltatójának igazolását arról, hogy a szülő nála alkalmazásban fog állni, megjelölve annak kezdő időpontját is, - nyújtson be, ennek hiányában nincs lehetőségünk a bölcsődei felvételre.

Tisztelettel: Dr. Pásztor László polgármester

Utoljára frissítve: 2017. március 17., péntek 15:31
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Az aktualitásukat vesztett híreket a HÍRARCHÍVUMBAN találja!

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

Ha feliratkozik hírlevelünkre, értesítjük friss híreinkről és a községünkben megrendezésre kerülő programokról. Később bármikor leiratkozhat.
© 2012 Erdőkertes Község Önkormányzata | készítette a decolab.hu

Belépés vagy Regisztráció

Belépés