Hírek

Judo - Eredményeink 2014

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2014. február 1-jén került megrendezésre Budapesten az UTE Regionális judo verseny, melyen 13 főt indítottunk. A versenyen az alábbi eredmények születtek:

 

2014. február 1-jén zajlott az UTE Erdőkertes judo öv-vizsga. Az öv-vizsgán 24 fő judokát vizsgáztattak a meghívott MJSZ DAN Kollégium szakemberei. A vizsga mindenkinek sikerült, gratulálunk nekik! A felkészítés és a vizsga a 6.KYU, 5.KYU, 4.KYU technikáiból történt.

2014. február 15-én került megrendezésre Budapesten a BHSE Küzdősport Centrumában a 2014. évi Serdülő „B” Fiú Diákolimpia. Szakosztályunk 1 főt indított rajta, Juhász János versenyzőt +70 kg-ban. A népes mezőnyben VII. helyet „verekedett ki” magának. Mindvégig tudásához és felkészültségéhez képest jól küzdött. Reméljük, hogy a következő versenyen még jobban fog teljesíteni.

2014. március 1-én a Budapesti BHSE-ben került megrendezésre a Serdülő „A” Diákolimpia, melyen 2 főt indítottunk szakosztályunkból 73 kg-os súlycsoportban. Juhász János és Pribojszki István annak ellenére, hogy Diák „A” korosztályos versenyzők, szépen helytálltak az idősebb korosztály versenyzői között. Gratulálunk nekik!

2014. március 8-án került megrendezésre Tatán a Diák „A” és „B” korosztály MK Versenye, ahol több, mint 300 fő judoka vett részt. Szakosztályunk 2 főt indított, akik sikeresen a döntőig „beverekedték” magukat, és így mindketten bronzérmet szereztek. Gratulálunk nekik és további sok sikert kívánunk!

2014. március 14-én került megrendezésre Budapesten az UTE megyeri úti Judo csarnokában a meghívásos „Tavasz-kupa”. Ezen a versenyen szakosztályunkból 12 fő nevezett. Versenyzőinknek 7 db érmet és 5 db pontszerző helyet sikerült szerezniük. Gratulálunk neki, ügyesek voltak!

 

2014. március 22-én Budapesten került megrendezésre az UTE-Junior MK. A szakosztályunk 1 főt nevezett a versenyre. A súlycsoportban összesen 12-en voltak, köztük Ifi világbajnok Gercsák Szabina, magyar bajnok Polyák Krisztina, stb. Ez is mutatja, hogy Vincze Vivien az erős mezőnyhöz képest helytállt, és harcosan küzdött, így VII. helyen, pontszerzőként zárta a versenyt. Gratulálunk neki!

2014. március 23-án Baján került megrendezésre a Nemzetközi Serdülő Verseny. A serdülő versenyt több ország részvételével rendezték meg. Selmeczi Zselykét rögtön az első mérkőzésén egy külföldi lánnyal sorsolták össze, ahol a tiszta küzdelmi időt végigjátszva egyiküknek sem sikerült értékelhető akciót elérniük. Sajnos a bírók úgy döntöttek, hogy szakosztályunk versenyzőjét megintik, és így shido büntetéssel a külföldi lányt hirdették ki győztesnek Zselykével szemben. Ez a mérkőzés rányomta bélyegét a többi küzdelmére is. Juhász János is méltán helytállt, mivel diák „A” korosztályos versenyzőként elindult és a végletekig harcolt idősebb társaival. Ügyesek voltak.

2014. április 5-én került megrendezésre Budapesten a BHSE Küzdősport Centrumban az Ifi Diákolimpia. Szakosztályunk 1 főt indított, Selmeczi Zselykét. Serdülő létére egy korosztállyal feljebb indult, valamint a mérlegelésnél 57 kg-os súlycsoportból átesett a 63 kg-os súlycsoportba. Annak ellenére, hogy idősebbekkel és nehezebbekkel küzdött, szépen helytállt. Gratulálunk neki!

2014. április 12-én a BHSE-ben került megrendezésre a Junior Országos Rangsorverseny. Szakosztályunk 1 főt indított. A népes mezőny ellenére, ami igen ritka a női versenyzőknél, Vincze Vivien mindvégig jól küzdött a tatamin, és így X. helyre sikerült beverekedni magát. Utóbb attól a két női versenyzőtől kapott ki, akik a verseny végén a döntőt vívták az aranyéremért. Gratulálunk neki!

2014. május 25-én Budaörsön került megrendezésre a VI. Budaörs Kupa, ami meghívásos regionális verseny volt. Szakosztályunk 1 főt indított, Mentes Péter diák versenyzőt, aki korosztályában – 50 kg-ban II. helyezést ért el. Gratulálunk neki!

2014. május 31-én került megrendezésre Cegléden a Diák „B” Olimpia, melyen 50 kg-os súlycsoportban egy főt indított szakosztályunk, Mentes Péter judoka személyében. Péter nagyon jól „verekedett” a tatamin, és iponos győzelmeivel beverekedte magát teljesen a döntőig. Sajnos a döntőben alulmaradt egy wasarival, így az ezüstérem tulajdonosa lehetett.

<!--[if gte mso 9]>

2014. június 1-én került megrendezésre Svájcban egy nemzetközi meghívásos verseny Diák „A” – Serdülő – Ifi – Junior kategóriákban. Szakosztályunk 4 főt indított, akik méltán helytálltak a nagy és erős nemzetközi mezőnyben. Többnyire III. és V. helyeket sikerült megszerezniük, igazi harcos küzdelmekben. Volt olyan versenyzőnk is, Vincze Vivien, aki két korosztályban is bronzérmet szerzett. Külön kiemelném Pribojszki István judoka küzdelmeit, aki a nagy létszám súlycsoportja ellenére az V. helyen végzett. Mindvégig bátran és kiegyensúlyozottan vívta meg küzdelmeit.

2014. június 7-8-án került megrendezésre Győrben a Nemzetközi Serdülő Világkupa. Ezen a versenyen szakosztályunk egy főt indított, Klimov Misa személyében, aki még csak Diák „A” korosztályos versenyző. Róla azt kell tudni, hogy nemrég lett tagja szakosztályunknak, de igencsak felkészült versenyző, mert előtte 6 évig Odessában koptatta a tatamit. Egy korosztállyal feljebb indítottuk ezen a versenyen, ahol harciasan küzdve a nagy létszámú súlycsoportjában a X. helyet sikerült kivívnia.

2014. június 14-én Tatán, a nemzetközi edzőtáborban került megrendezésre a Junior Diákolimpia, ahol szakosztályunk 1 főt indított, Vincze Vivien judoka személyében. Vivien – 63 kg-ban a VII. helyet harcolta ki magának, ami még pontszerző hely. Legnagyobb létszámú súlycsoport volt az övé. Mérkőzései során mindvégig helytállt, sőt iponos győzelemmel is büszkélkedhet.

2014. augusztus 24-én került megrendezésre Piliscsabán a Leányvári Judo Klub szervezésében a Nemzetközi Meghívásos verseny, ahol több mint 250 fő induló volt. Szakosztályunkat képviselte Mentes Péter 50 kg-os súlycsoportban Diák B kategóriában, ahol nagyon szép ipponos mérkőzésekkel a döntőbe verekedte be magát. A döntőt két wasari értékű dobással nyerte meg és így lett súly-és korcsoportjának győztese.

2014. szeptember 06-án került megrendezésre Oroszlányban a Nemzetközi Regionális judo verseny, ahol több mint 160 fő indult. Szakosztályunkat 4 fő képviselte a versenyen. Mentes Péter II. helyezést ért el, 4 mérkőzés folyamán 3 ippon győzelemmel és 1 wasari vereséggel, amit a bírók tévesen ítéltek meg, mivel Peti hasra fordulva érkezett a szőnyegre. Müncz Kata III. helyezést ért el, 3 mérkőzéssel és 1 gyönyörű ippon győzelemmel. Zsigmond Levente III. helyezést, valamint Kovács Áron szintén  III. helyezést értek el, aki kezdő judoka létére bátran küzdött.

2014. szeptember 14-én került megrendezésre Tatabányán a meghívásos diák verseny, ahol szakosztályunkat 1 fő képviselte Mentes Péter személyében. Péter súlycsoportját tekintve méltó ellenfelekkel küzdött és így jutott el a döntőig. Sajnos a döntőben alul maradt, így csak az ezüstérmet akaszthatták a nyakába. Végig kiválóan küzdött. A versenyen nyújtott teljesítményét kiválóra értékelték edzői is.

2014. szeptember 20-án Egerben került megrendezésre a XV. Tóth Péter Emlékverseny. A nagy létszámú résztvevőkhöz szakosztályunk is csatlakozott 5 fővel. Mind az 5 főnek sikerült kivívni érmes helyezést. Sok kiváló küzdelmes mérkőzést láthattunk tőlük, melyre edzőik nagyon büszkék. Megjegyezni kívánnám, hogy Mentes Péter III. helyezése nem tükrözi jól teljesítményét, hiszen négy mérkőzésből hármat megnyert, és egyet veszített. Mentségére legyen mondva, hogy a vesztes mérkőzést utoljára vívta eléggé fáradtan. Viszont akiket megvert, azok lettek az I. és II. helyezettek. Ez a körmérkőzéseknél fennálló probléma, amikor körbeverés van. Ilyenkor a mérkőzésen szerzett pontok aránya dönt a helyezésről. Teljesítménye alapján aranyérmet érdemelt volna.

2014. szeptember 27-én került megrendezésre Pakson a „Kis” Atomkupa. Szakosztályunkból két fő indult ezen az eléggé rangos és nagy létszámú versenyen. Küzdelmeik kiegyensúlyozottak és technikásak voltak. A felkészültségük meglátszott a versenyen elért eredményeik alapján is. Sokat edzettek, dolgoztak, készültek erre a versenyre. Örülünk sikereiknek.

2014.november 16-án került megrendezésre az UTE-ban a Felnőtt II. Osztályú Csapatbajnokság, ahol szakosztályunk egy főt indított Vincze Vivien személyében. Viviennek több küzdelme volt, melyben példásan jeleskedett, jól küzdött, és szépeket dobott. 

2014.december 5-én került megrendezésre az UTE-ban a meghívásos Mikuláskupa. Szakosztályunk 12 főt indított, a 12 főből 6 db érmet sikerült szereznünk és 4 db pontszerző helyet. A kezdő judokák első versenyesek lévén kimagaslóan jól küzdöttek, és éremszerző helyre verekedték be magukat. 2014. december 6-án került megrendezésre a meghívásos Mikuláskupa Miskolcon, melyen 3 fő képviselte a szakosztályt. Egy érmet és két pontszerző helyet sikerült elhoznunk. Gratulálunk nekik!

Szerkesztőség

Bármilyen, weboldalunkat érintő észrevétellel forduljon szerkesztőségünkhöz.

Az űrlap kitöltésével üzenetet küldhet részünkre. Üzenet küldés

Erdőkertes Község Önkormányzata

  • Cím: 2113 Erdőkertes, Fő tér 4.
  • Telefon: 06-28/595-040
  • Fax: 06-28/595-041
  • Email: erdokertes@erdokertes.hu
©2022 Erdőkertes Község Önkormányzata. Készítette: brightstaff | TiGeRSoft
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben