Hírek

Judo - Eredményeink 2015

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2015. január 25-én került megrendezésre Budapesten az UTE Judo Szakosztály termében a Budapesti Regionális Diák - és gyermek verseny. Diák kategóriában 5 fő versenyzőt indítottunk, akik jó küzdelmeikkel, versenytapasztalatukkal érmes helyeket szereztek nekünk.

Gyermek korosztályban hét főt indítottunk el, akiknek ez volt az első nagy megmérettetés. Dobogós helyet elérniük nem sikerült, de nem is ez volt a cél, hanem a versenylégkör megszerettetése, a versenyekhez való szoktatás. Kis judokáink nem illetődtek meg, hanem teljes szívvel és lélekkel „harcoltak” a tatamin. Edzőik és szüleik méltán lehetnek büszkék rájuk.

2015. január 25-én került megrendezésre Tatán a Felnőtt Magyar Kupa. Szakosztályunk egy fő junior korú versenyzőt indított. Vincze Vivien -63 kg-os súlycsoportban bátran harcolt és helytállt az erős felnőtt mezőnyben, és a végén bronzéremig sikerült beverekednie magát. Az edzők és szülők végig szurkolták a küzdelmeket.

2015. január 31-én került megrendezésre az UTE judo termében a Serdülő „B” Fiú Diákolimpia. A versenyen összesen több mint 180 fő vett részt az ország különböző iskoláiból és judo klubjaiból. Szakosztályunk kettő főt indított korosztályában. +70 kg-ban Pribojszki István szép küzdelmekkel verekedte be magát a dobogó III. fokára, így bronzérmet szerzett nekünk. -70 kg-ban Juhász János a nagy létszám ellenére több győzelmet is elért, de sajnos az érmes hely megszerzésének a küzdelmében egy apróbb taktikai hibával alulmaradt és kikapott. Így pontszerző V. helyezést ért el iskolájának és klubjának. Szüleik és edzőik együtt örültek az elért sikernek.

2015. február 21-én Nagykőrösön került megrendezésre a Crown-Kőrös Kupa Nyílt /Nemzetközi/ regionális utánpótlás judo verseny. A versenyen összesen 460 fő vett részt, tehát nagyon nagy létszámú versenyről volt szó. Szakosztályunk összesen 10 fő versenyzőt indított gyermek, diák és serdülő korcsoportban. Gyermek korcsoportban Müncz Kata aranyérmet szerzett 2 ipponos győzelemmel, kemény küzdelemben. Diák korcsoportban Mentes Péter II. helyezést ért el. Serdülő korosztályban 73 kg-ban Juhász János ért el II. helyezést, 3 mérkőzéssel, két győzelemmel, szépen küzdött. Voltak első versenyükön induló judokáink is, Neményi Gergő 73 kg-ban, Lubás Attila 81 kg-ban indult, és első versenyükhöz képest bátran küzdöttek, ők is dicséretet érdemelnek. Minden versenyzőnknek gratulálunk a versenyen nyújtott teljesítményéért!

 

17. alkalommal rendezték meg Százhalombattán az idei Masters OB-t, melyen 260 fő indult. Pápai Tibor két ipponos győzelem után a harmadik küzdelemben egy dobásindítást követően megsérült, és a versenyt nem tudta tovább folytatni, így a III.helyen végzett. Gratulálunk az elért eredményhez!

2015. március 28-án került megrendezésre a BHSE-ben az Ifi Diákolimpia. Szakosztályunkat Pribojszki István képviselte -90 kg-os súlycsoportban. István egy korosztállyal idősebbek között indult, szép küzdelmei után az V. helyre sikerült magát beverekednie.

2015. április 11-én került megrendezésre a BHSE-ben a Serdülő Diákolimpia. Pribojszki István itt már a saját korosztályában versenyzett +81 kg-ban. A mezőnyt "végigverte", és csak a döntőben maradt alul, így ezüstérmes lett. Gratulálunk neki a kimagasló eredményhez!

2015. április 26-án Piliscsabán rendeztek meg egy nemzetközi meghívásos versenyt, ahol Diák „E” - „C”- „B”- „A”, valamint serdülő korosztályban lehetett nevezni. Szakosztályunk igen nagy létszámmal, mindösszesen 19 fővel képviseltette magát a versenyen. Összesen 17 fő tudott érmet elhozni erről a versenyről. Gratulálunk a judokáinknak és köszönjük a kedves szülőknek, hogy lehetővé tették gyermekeik indulását ezen a versenyen!

2015. május 2-3-án rendezték meg az immár több évtizedes hagyományokkal rendelkező Budapest Kupát, amely egy nemzetközi meghívásos verseny, ahol több mint 17 ország mintegy 800 fő indulója vett részt különböző korosztályokban és súlycsoportokban. Szakosztályunkat Diák „C” kategóriában -45 kg-ban Zsigmond Levente judoka képviselte. Gyönyörű küzdelmekkel jutott el a döntőig, ahol sajnos egy yuko-val alulmaradt. Így a dobogó harmadik fokára állhatott fel és egy nagyon szép bronzéremmel örvendeztette meg szüleit és edzőit. Gratulálunk neki!

2015. május 10-én Kecskeméten került megrendezésre a Szentkirályi Kupát, amely szintén egy meghívásos verseny volt. Erdőkertesről Diák „B” kategóriában -38 kg-os súlycsoportban Újvári Lajos judoka képviselte színeinket. Tette ezt méltán, hiszen nagyon szép küzdelmeket vívva eljutott a döntőig. Sajnos a döntőben alulmaradt, így a dobogó második fokára állhatott fel ezüstéremmel. Teljesítménye kitartó volt és erőt próbáló, valamint a többiek számára is példamutató. Gratulálunk neki!

Svájc meghívásos nemzetközi verseny 2015.06.07.

A képen balról jobbra: Újvári Lajos, Mentes Péter, Zsigmond Levente, Kalotai Adrienn, Müncz Kata, Pribojszki István. A rendkívül népes és színvonalas versenyen az erdőkertesi judosok az alábbi helyezéseket érték el:

3.helyezett: Mentes Péter, Pribojszki István, Müncz Kata

5. helyezett: Zsigmond Levente

7. helyezett: Újvári Lajos

10. helyezett: Kalotai Adrienn

2015. június 28. és július 3. között nyolc judosunk, az Erzsébet program keretében részt vett, Zánkán egy országos edzőtáborban, ahol összesen 200 judos társaságában edzhettünk. A napi ötszöri étkezés, szállás, edzések és egyéb gyermekprogramok költsége 2 - vagy 10.000 Ft volt a család jövedelmétől függően. Gyermekeinknek kemény kihívás volt a napi 4-5 óra edzés, de bírták és jól érezték magukat, sokat tanultak. Külön élményt jelentett, hogy az olimpiára készülő felnőtt válogatott négy tagja az utolsó napon részt vett az edzéseken. Bemutatták kedvenc technikájukat, amelyeket a tanulók gyakorolhattak is. Kísérő edzőként Pápai Tibor gondoskodott róla, hogy a gyerekek minden nap kihozzák magukból a maximumot. Reméljük, jövőre is sikerül pályáznunk és ott lehetünk ismét. Külön köszönet a szülőknek az együttműködésért.

 

2015. szeptember 13-án Egerben került megrendezésre a Tóth Péter emlékverseny, amelyen 5 versenyzővel vettünk részt. A Diák "C" korosztályban I. helyezést ért el Zsigmond Levente, aki három gyönyörű ipponos győzelemmel szerezte meg az első helyet. A Diák "A" korosztályban II. helyezett lett Mentes Péter. Peti három küzdelmes győzelemmel verekedte be magát a második helyre, a nagyon erős mezőnyben. A Diák "B" korosztályban III. helyezést ért el Weinwurm Nikolett, ő szintén tisztességgel küzdött. V. helyezett lett Újvári Lajos a verseny legerősebb súlycsoportjában. Serdülő "A" és "B" korcsoportban II. helyezett lett Pribojszki István, akinek nagyon kemény küzdelmekben sikerült az értékes második helyet megszereznie. Gratulálunk mindegyik judokának! Dolgozzunk tovább és az eredmény nem marad el!

 

 

 

2015. szeptember 20-án 8 fővel indult csapatunk a Tokodaltárón megrendezésre került judo versenyen, ahol minden versenyzőnk éremmel tért haza. A 2008-as gyermek korosztályban I. helyezett lett Balogh Hetti, II. helyezett Mezei Panna, III. helyezett Bihari Lőrinc. A 2006-os gyermek korosztályban I. helyezést ért el Müncz Kata. Kata, miután minden lány ellenfelét legyőzte, kihívta egy barátságos mérkőzésre a súlycsoport fiú versenyzőjét is, akit nagyszerű küzdelemben győzött le. A Diák "B" korosztályban I. helyezett lett Újvári Lajos, aki versenyről versenyre egyre jobb formát mutat, és reméljük, az OB-n is sikerül eredményesen szerepelni.

 

Ebben a korosztályban lett aranyérmes Weinwurm Nikolett, aki a 13 kg-mal nehezebb ellenfelét is ipponnal verte. Dicséretes a küzdeni akarása! A Diák "A" korosztályban II. helyezett lett Mentes Péter. Peti öt mérkőzésből négyet megnyert, a vesztes mérkőzésén is csak egy kis figyelmetlenség okozta az eredményt. Serdülő korosztályban ezüstérmes lett Klimov Misa. Ő a döntőben már vezető pozícióból elkövetett egy kis hibát, ami az egy vereséget jelentette. Versenyen kívül, barátságos mérkőzésben nagyon kemény küzdelemben győzött ipponnal. Gratulálunk minden judokának és szüleiknek is, hiszen nélkülük ez nem lenne lehetséges.

 

 

2015.10.03-án került megrendezésre Tatán az év legrangosabb versenye, a Diák "A" korosztályban az Országos Bajnokság. Erdőkertesről Mentes Péter indult az 54 kg-os súlycsoportban.

 

Peti a rendkívül erős mezőnyben kiváló versenyzéssel megszerezte a nagyon előkelő harmadik helyet. Gratulálunk! További eredményes versenyzést kívánunk.

 

2015.10.04-én került megrendezésre az UTE felújított csarnokában, az idei év "U" 23-as Országos Bajnoksága. Erdőkertesről Vincze Vivien indult az 57 kilogrammosok között.

Vivi 19 éves kora ellenére nem volt alárendelt a nagyon erős mezőnyben. Sajnos a továbbjutást jelentő küzdelemben vállsérülése miatt a küzdelem feladására kényszerült, annak ellenére,

hogy már fölényes vezetés birtokában volt. Ennek ellenére a VII. helyen végzett, amely még pontszerzést jelent szakosztályunknak. Gratulálunk Vivinek és mielőbbi gyógyulást kívánunk.

 


 A Magyar Judó Szövetség 2015.10.10-én rendezte meg a diák "B" korosztály egyéni Magyar Bajnokságát és a korosztály csapatbajnokságát. Az erdőkertesi csapatból 2 főt indítottunk, Újvári Lajost (38 kg) és Weinwurm Nikolettet (+49 kg). A 38 kg-ban 16 fő induló volt a verseny egyik legerősebb súlycsoportjában. Lajos bátran küzdött, de sajnos a továbbjutást nem tudta kiharcolni, így helyezetlen maradt. Lajos egyéves judos múltjával reálisan még nem várhattunk tőle kiemelkedő eredményt, de fejlődése már erőteljesen látszik. A +49 kg-ban 12 induló volt. Mindenki indult, aki az országban számít a súlycsoportban. Niki nagyon bátran, elszántan küzdött és két szép győzelemmel sikerült az előkelő 5. helyet megszereznie. Ezt követően került sor a korosztály csapatbajnokságára, ahol Niki két szép győzelemmel járult hozzá a csapat győzelméhez. Versenyzőnk így egy aranyérem birtokában térhetett haza! Gratulálunk és dolgozunk tovább!

 

 

Nagy sikerrel zárult számunkra a 2015. évi serdülő Országos Bajnokság! Klimov Mihály az 58 kg-os súlycsoportban a dobogó 3. fokára állhatott. Ebben a súlycsoportban az ország 26 legjobb judósa lépett tatamira. Misa négy győzelemmel lett harmadik. Hozzá kell tenni, hogy csak egy hajszálon múlott a döntőbe jutás. Pribojszki István a nehézsúlyban szerezte meg a harmadik helyet az erdőkertesieknek. Ebben a súlycsoportban sem voltak könnyű mérkőzések. István a döntőbe jutásért vívott küzdelemben már fölényesen vezetett, de 38 mp-el a vége előtt egy kis figyelmetlenség elegendő volt, hogy ezután már "csak" a harmadik helyért mérkőzhessen. Kiválóan küzdött Mentes Péter (52 kg) is, aki még diák korosztályú versenyző, de sajnos helyezetlenül végzett. Juhász János a 70kg-os súlycsoportban állhatott szőnyegre, de sajnos a sok kihagyás látszott a mozgásán, ezért Ő is helyezetlen maradt. November 14-én drukkoljunk Zsigmond Leventének, aki a Diák "C" korosztály 45 kg-os súlycsoportjában méretteti meg magát az országos bajnokságon.


 

 

2015.10.24. UTE Budapest Bajnokság

 

Diák "E" korosztály: Mezei Panna a fiúkkal összevonva VII. helyen végzett.

 

Diák "D" korosztály: Müncz Kata az egy évvel idősebbek között egy győzelemmel V. hely.

 

Illés Gergő ellenfél nélkül I. hely.

 

Diák "C" korosztály: Zsigmond Levente népes mezőnyben két győzelem és egy vereséggel II. hely.

 

Kovács Áron V. hely

 

Diák "B" korosztály: Weinwurm Niki az idősebb lányokkal összevonva V. hely.

 

Újvári Lajos két győzelem és egy vereséggel III. hely.

 

Diák "A" korosztály: Mentes Péter két győzelem és két vereséggel III. hely.

 

Serdülő "A" korosztály: Juhász János két vesztes mérkőzéssel VII. hely.

 

Gratulálunk a gyerekeknek!


 

A 2005-ben születetteknek 2015.11.14-én rendezték meg az év legfontosabb versenyét a Magyar Bajnokságot, ahol az alábbi eredmények születtek: két versenyzőnk indult, 45 kg-ban Zsigmond Levente, aki három gyönyörű ipponos győzelemmel a III. helyen végzett, majd a csapatbajnokságon egy fantasztikus győzelemmel segítette megnyerni a csapat, bajnoki címét. Másik még rutintalan versenyzőnk Kovács Áron az 55 kg-ban indult és egy győzelmével a pontszerző VII. helyen végzett. Gratulálunk a sikerhez!

 

 

2015. november 20-án került megrendezésre Budapesten az UTE háziverseny, melyen a fotón látható eredmények születtek. Gratulálunk minden versenyzőnknek a szép teljesítményért!

 

 
2015.11.28-án Budapesten került megrendezésre az UTE Serdülő Csapatbajnokság. Két versenyzőnket, Pribojszki Istvánt és Klimov Misát az egyéni küzdelmekben elért harmadik helyezése után benevezték a csapatbajnoki küzdelmekbe is.
Mind a ketten fantasztikus győzelmekkel segítették a csapatot a nagyon előkelő második hely megszerzéséhez. Gratulálunk nekik, csak így tovább! 

Szerkesztőség

Bármilyen, weboldalunkat érintő észrevétellel forduljon szerkesztőségünkhöz.

Az űrlap kitöltésével üzenetet küldhet részünkre. Üzenet küldés

Erdőkertes Község Önkormányzata

  • Cím: 2113 Erdőkertes, Fő tér 4.
  • Telefon: 06-28/595-040
  • Fax: 06-28/595-041
  • Email: erdokertes@erdokertes.hu
©2022 Erdőkertes Község Önkormányzata. Készítette: brightstaff | TiGeRSoft
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben