Elnyert pályázatok

EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA A KÖZSZOLGÁLTATÁSOKHOZ

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A pályázat azonosítója: KMOP-4.5.3-09 A projekt megnevezése: Egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása a közszolgáltatásokhoz az Erdőkertesi Polgármesteri Hivatalban Elnyert támogatás összege: 30.000.000 Ft

Befejeződtek a Polgármesteri Hivatal épületének felújítási munkálatai. A beruházás pályázati pénzből valósult meg, az elnyert támogatás összege 30.000.000 Ft. A pályázati előírásoknak megfelelően az elsődleges cél az Egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása volt a közszolgáltatásokhoz az Erdőkertesi Polgármesteri Hivatalban. (pályázati azonosító: KMOP-4.5.3-09)

A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény alapján a létesítmény teljes körű akadálymentes használatát kívántuk biztosítani. Az akadálymentes használat biztosításának követelménye vonatkozik mind a mozgásukban korlátozottakra, mind a korlátozott tájékozódási képességgel rendelkezőkre, mind a sérült vagy hiányzó érzékelési képességgel rendelkezőkre.

Az akadálymentesítés során biztosítanunk kellett a mozgássérültek járművének parkolását, az épületek akadálymentes megközelítését, a bejárat akadálymentességét, és elérhetővé kellett tenni minden fő funkciót. Az épületen belül egységes, egyszerű szimbólumrendszerrel kialakított feliratok elhelyezése történik, vakok és látássérültek számára vezetősáv-rendszer kialakítása a padlóburkolatban, valamint a hallássérültek kommunikációjának segítésére indukciós hurok került beépítésre.

JÁRMŰVEK ELHELYEZÉSE

A polgármesteri hivatal parkolójában egy akadálymentes parkolóhely került kiépítésre a mozgáskorlátozott személyek járműve számára. 3,60 x 5,50 méteres alapterülettel.

A BEJÁRATOK MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE

A parkoló felől enyhe lejtésű gyalogos út vezet a főbejáratig. Az akadálymentesítés a burkolat felújításával, és a vakok tájékozódását segítő taktilis sáv kialakításával készült. Az épület park felőli része felé új bejárat nyílik, itt a meglévő magasságkülönbség áthidalására rámpát építettünk.

AKADÁLYMENTES BEJÁRAT

A maximális szintmagasság a bejárati ajtók küszöbénél legfeljebb 2cm. A lábtörlő süppedés mentes, szintbe süllyesztett. A bejárati ajtó szabad nyílás mérete az előírt és szükséges minimum 0,90/1,90m

BELSŐ KÖZLEKEDÉSI RENDSZER, FOLYOSÓK

A folyosón bármilyen segédeszközt használó számára biztosított a megfordulási lehetőség. A járófelület csúszásgátolt, egyenletes. A folyosót a bútorok,benyíló ajtószárnyak 90/220cm-nél jobban nem szűkítik le. A látássérültek miatt falra erősítve 15cm-nél jobban semmi nem lóg be a járófelületre, vagy ha mégis, azt a padló felett 10-20cm lábazati elemmel jelöltük. Gyengénlátók és vakok számára a folyosó közepén egységes, merőleges rendszerben kialakított vezető sáv készült.

BELSŐ KÖZLEKEDÉSI RENDSZER, AJTÓK

Az akadálymentes helyiségekbe került ajtók küszöb nélküliek és minimum 90/190cm-es szabad nyílásméretűek. A felnyíló ajtók esetében az ajtó egyik szárnyának 90 fokos nyitásával biztosítható a 90cm-es szabad nyílásméret.

FELVONÓ

A kabin automatikusan nyíló tolóajtóval felszerelt, két megállóval rendelkezik. A megérkezést és az ajtó mozgását a kabinon belül kijelző tábla mutatja és a kabin hangjelzést ad.

VÉSZKIJÁRAT

Minden irányból látható és hallható fény- és hangjelzéssel mutatott

Szerkesztőség

Bármilyen, weboldalunkat érintő észrevétellel forduljon szerkesztőségünkhöz.

Az űrlap kitöltésével üzenetet küldhet részünkre. Üzenet küldés

Erdőkertes Község Önkormányzata

  • Cím: 2113 Erdőkertes, Fő tér 4.
  • Telefon: 06-28/595-040
  • Fax: 06-28/595-041
  • Email: erdokertes@erdokertes.hu
©2022 Erdőkertes Község Önkormányzata. Készítette: brightstaff | TiGeRSoft
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben