Elnyert pályázatok

EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA A KÖZSZOLGÁLTATÁSOKHOZ

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A pályázat azonosítója: KMOP-4.5.3-09 A projekt megnevezése: Egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása a közszolgáltatásokhoz az Erdőkertesi Polgármesteri Hivatalban Elnyert támogatás összege: 30.000.000 Ft

Befejeződtek a Polgármesteri Hivatal épületének felújítási munkálatai. A beruházás pályázati pénzből valósult meg, az elnyert támogatás összege 30.000.000 Ft. A pályázati előírásoknak megfelelően az elsődleges cél az Egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása volt a közszolgáltatásokhoz az Erdőkertesi Polgármesteri Hivatalban. (pályázati azonosító: KMOP-4.5.3-09)

A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény alapján a létesítmény teljes körű akadálymentes használatát kívántuk biztosítani. Az akadálymentes használat biztosításának követelménye vonatkozik mind a mozgásukban korlátozottakra, mind a korlátozott tájékozódási képességgel rendelkezőkre, mind a sérült vagy hiányzó érzékelési képességgel rendelkezőkre.

Az akadálymentesítés során biztosítanunk kellett a mozgássérültek járművének parkolását, az épületek akadálymentes megközelítését, a bejárat akadálymentességét, és elérhetővé kellett tenni minden fő funkciót. Az épületen belül egységes, egyszerű szimbólumrendszerrel kialakított feliratok elhelyezése történik, vakok és látássérültek számára vezetősáv-rendszer kialakítása a padlóburkolatban, valamint a hallássérültek kommunikációjának segítésére indukciós hurok került beépítésre.

JÁRMŰVEK ELHELYEZÉSE

A polgármesteri hivatal parkolójában egy akadálymentes parkolóhely került kiépítésre a mozgáskorlátozott személyek járműve számára. 3,60 x 5,50 méteres alapterülettel.

A BEJÁRATOK MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE

A parkoló felől enyhe lejtésű gyalogos út vezet a főbejáratig. Az akadálymentesítés a burkolat felújításával, és a vakok tájékozódását segítő taktilis sáv kialakításával készült. Az épület park felőli része felé új bejárat nyílik, itt a meglévő magasságkülönbség áthidalására rámpát építettünk.

AKADÁLYMENTES BEJÁRAT

A maximális szintmagasság a bejárati ajtók küszöbénél legfeljebb 2cm. A lábtörlő süppedés mentes, szintbe süllyesztett. A bejárati ajtó szabad nyílás mérete az előírt és szükséges minimum 0,90/1,90m

BELSŐ KÖZLEKEDÉSI RENDSZER, FOLYOSÓK

A folyosón bármilyen segédeszközt használó számára biztosított a megfordulási lehetőség. A járófelület csúszásgátolt, egyenletes. A folyosót a bútorok,benyíló ajtószárnyak 90/220cm-nél jobban nem szűkítik le. A látássérültek miatt falra erősítve 15cm-nél jobban semmi nem lóg be a járófelületre, vagy ha mégis, azt a padló felett 10-20cm lábazati elemmel jelöltük. Gyengénlátók és vakok számára a folyosó közepén egységes, merőleges rendszerben kialakított vezető sáv készült.

BELSŐ KÖZLEKEDÉSI RENDSZER, AJTÓK

Az akadálymentes helyiségekbe került ajtók küszöb nélküliek és minimum 90/190cm-es szabad nyílásméretűek. A felnyíló ajtók esetében az ajtó egyik szárnyának 90 fokos nyitásával biztosítható a 90cm-es szabad nyílásméret.

FELVONÓ

A kabin automatikusan nyíló tolóajtóval felszerelt, két megállóval rendelkezik. A megérkezést és az ajtó mozgását a kabinon belül kijelző tábla mutatja és a kabin hangjelzést ad.

VÉSZKIJÁRAT

Minden irányból látható és hallható fény- és hangjelzéssel mutatott

Szerkesztőség

Bármilyen, weboldalunkat érintő észrevétellel forduljon szerkesztőségünkhöz.

Az űrlap kitöltésével üzenetet küldhet részünkre. Üzenet küldés

Utoljára módosítva

2017. december 14.
2017. december 14.
2018. január 13.

Erdőkertes Község Önkormányzata

  • Cím: 2113 Erdőkertes, Fő tér 4.
  • Telefon: 06-28/595-040
  • Fax: 06-28/595-041
  • Email: erdokertes@erdokertes.hu
©2019 Erdőkertes Község Önkormányzata. Készítette: brightstaff
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben