Hírek

VÁLASZTÁSI ÚTMUTATÓ

Elkezdődött a visszaszámlálás, kevesebb, mint 10 nap múlva választásokat tartunk. Minden eddiginél bonyolultabb voksolásnak ígérkezik a mostani, hiszen több szavazólapot kapunk, mint a korábbi választásokon. Miért? Június 9-én két országos szavazás lesz Magyarországon. A választópolgárok szavaznak egyrészt az önkormányzati, másrészt az európai parlamenti választáson. Az összevont szavazás azzal is jár, hogy minimum NÉGY, de a nemzetiségi szavazók még több szavazólapot kapnak. A szavazólapok megkülönböztetését az idei választáson színes kerettel segítik.

Erdőkertesen a következő szavazólapokat fogják kézhez kapni a szavazófülkénél:

SÁRGA KERETTEL a Polgármesteri szavazólap – amin a település vezetőjéről dönthetnek EGY JELÖLT kiválasztásával.

KERET NÉLKÜL lesz a Képviselői szavazólap – a helyi képviselő-testület tagjait választhatják meg. Ezen a szavazólapon Erdőkertesen 17 jelölt lesz feltüntetve. Ebből kell választani NYOLC jelöltet. Érvényesen szavazni úgy tud, ha maximum nyolc jelöltre voksol. Kevesebbre lehet, többre nem, maximum nyolc jelöltre szavazhat.

KÉK KERETTEL az európai parlamenti lista szavazólapja lesz, ahol 11 párt közül választhatnak egyet, aki az Európai Parlamentben képviseli hazánkat

SZÜRKE KERETTEL a vármegyei listás szavazólap, amelyen a vármegye közgyűlésének tagjairól lehet dönteni, itt is pártok által állított listák közül lehet választani egyet.

Figyelmesen olvassák el, hogy az adott szavazólapon legfeljebb hány szavazatot adhatnak le! A szavazat akkor érvényes, ha két, egymást metsző vonallal, x vagy + jellel szavaznak.

Éljenek demokratikus jogukkal június 9-én!

Hír megosztása: