Hírek

CIKLUS ZÁRÓ POLGÁRMESTERI HÍRLEVÉL

Kedves erdőkertesi Lakostársaim!

Megtiszteltetés Önöket képviselni. Emellett komoly felelősség is, hiszen tízezer ember életének alakítása, arról való gondoskodás nem tréfadolog.

A mi munkánk lényege a nyitottság, az újító szellem. Láttam az Apám dolgait, hogy miként gondolkodott és cselekedett, még 70 évesen is nyitott volt az új dolgokra. Ezt igyekszem követni a jövőben is.

Mi a csapatommal már tudjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Lehet akármilyen tehetséges polgármester valaki, ha nincs csapat mögötte, semmit nem ér, és fordítva is igaz: egy jó testületet is félrevihet egy rossz vezető. Az elmúlt öt év eredményeiben mindenkinek benne van a teljesítménye. Volt itt covid, energiaválság, brutális infláció, ezzel együtt is stabilan tartottuk Erdőkertest. Több mint 2 km járdát építettünk, 15 utcában csapadékvízelvezetési beruházást végeztünk, pályázati vagy önkormányzati forrásból több mint egy tucat utcában aszfaltoztunk vagy felújítottunk. Óvodát nyitottunk, új bölcsődét építünk, felújítottuk belülről az Egészségházat. Felsorolhatnám az eredményeket, de igazából nem erről szeretnék beszélni az „utolsó szó jogán”.

Ami döntő mértékben meghatározta a sikereinket, az a KÖZÖSSÉGÜNK.

Vannak időszakok, amikor nagy a tenni akarás a közösségben. Itt Erdőkertesen az első ilyen a tábor építésénél volt, amikor száz embernél is több dolgozott, és felépült. Most megint ezt tapasztalom, olyan emberek élnek itt, akik tesznek azért, hogy jobb legyen. Képesek vagyunk egymást segíteni a covid idején, lakástűznél, adománygyűjtésnél, zöldítésnél, játszótér építésnél, tereprendezésnél.

Egyszerűen jó kertesinek lenni.

Fontos nekem, mi az, amit én még meg tudok tenni, mint helyi közösségszervező erő. Elvégeztem a jogi egyetemet, és valóban, mindig is a közigazgatásban szerettem volna dolgozni. Az embereknek szántam magamat. Nekünk erkölcsi felhatalmazásunk van, minket közvetlenül választanak. Ameddig szükség van rám, és a nézeteimre, addig teszem a dolgomat.

Polgármesterként csak annyit mondhatok, kérem, június 9-én éljenek állampolgári jogaikkal, és döntsenek arról, kik vezessék Erdőkertest a következő öt évben.

Hír megosztása: