Hírek

580 INGATLANT ÉRINTŐ ÚTFEJLESZTÉS

Az elmúlt öt évben pályázati vagy önkormányzati forrásból építettünk 3,4 km utat, 2,3 km járdát, kijavítottunk 7875 nm tönkrement aszfaltburkolatot, és 700 méteren kőszórt utat láttunk el aszfaltburkolattal. Ez sok, de nem elég. Az összesen 580 ingatlant érintő útfejlesztési projektjeinket sikeresen megvalósítottuk pályázati és saját források felhasználásával. Összesen 2,3 kilométernyi járdát alakítottunk ki és 2 új gyalogátkelőt, ezekkel is hozzájárulva a biztonságos közlekedéshez. Polgármesterként, ha tehetném, minden nap utat építenék, ugyanis az út- és járdaépítés nem szándék kérdése, hanem pénz kérdése. Ehhez előteremteni a forrást nem egyszerű feladat. Lehet pályázati úton: abban mi minden lehetőséget megragadtunk, és a pályázataink 95%-a nyert is. Illetve lehet brutális adóemeléssel, amit ez a képviselő-testület elutasít, mert nem lehet ekkora terhet róni az erdőkertesiekre. Értem én, hogy a politikai „csipkerózsikák” a választás évében rendre felébrednek, ígérnek egy nagyot mindenféle fedezet nélkül, hogy aztán újra álomba szenderedjenek. Nem tudok, és nem is akarok beszállni ebbe az ígérgetési versenybe. Felelős vezetőként csak azt mondhatom:

  1. Felülvizsgáljuk a Helyi Építési Szabályzatot, és újratervezzük a község gyűjtőútjait. Ez azért fontos kérdés, mert a pályázati értékelésnél más elbírálás alá esik a gyűjtőút és a mellékút.
  2. Pályázunk továbbra is Pest megyei és uniós forrásokra
  3. Adóerőképességünk szerint a megye 187 települése közül Erdőkertes a 180. helyen áll. Dolgozunk azon, hogy meglévő területeink hasznosításával új vállalkozásokat hozzunk a településre, így teremtve forrást a további útfejlesztési programunk számára.
Hír megosztása: